Teckningskursen för nyttjande av teckningsoptioner av serie TO1A i aXichem AB (publ) har fastställts till 0,95 SEK och nyttjandeperioden inleds den 8 oktober 2024
October 07, 2024
Teckningskursen för nyttjande av teckningsoptioner av serie TO1A i aXichem AB (publ) har fastställts till 0,95 SEK och nyttjandeperioden inleds den 8 oktober 2024
Back

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, HELT ELLER DELVIS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, BELARUS, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, RYSSLAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA, ELLER NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION ELLER OFFENTLIGGÖRANDE AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE ÅTGÄRDER ÄN SÅDANA ÅTGÄRDER SOM FÖLJER AV SVENSK RÄTT.

Teckningskursen för teckningsoptioner av serie TO1A som emitterades som del av den företrädesemission i aXichem AB (publ) (”aXichem” eller ”Bolaget”) som slutfördes i april 2024 har fastställts till 0,95 SEK. Teckningsoptionernas teckningskurs motsvarar 70 procent av den volymviktade genomsnittskursen för Bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market under perioden 1 oktober – 7 oktober 2024.

Teckningsoptionerna kan nyttjas under perioden 8 oktober – 21 oktober 2024 för att teckna nyemitterade aktier i aXichem för 0,95 SEK per aktie. Innehavare av teckningsoptionerna som inte har för avsikt att nyttja dessa för att teckna nya aktier i aXichem kan sälja teckningsoptionerna som handlas på Nasdaq First North Growth Market till och med den 17 oktober 2024. Teckningsoptioner som inte säljs eller nyttjas för teckning av nya aktier förfaller utan värde efter den 21 oktober 2024. Observera att vissa förvaltare kan komma att stänga sin anmälan tidigare än den 21 oktober 2024.

Sammanfattade villkor för teckningsoptionerna av serie TO1A

Nyttjandeperiod: 8 oktober – 21 oktober 2024.

Emissionsvolym: 18 809 290 teckningsoptioner av serie TO1A berättigar till teckning av 18 809 290 A-aktier i Bolaget. Vid fullt nyttjande tillförs Bolaget cirka 17,9 MSEK före emissionskostnader.

Teckningskurs: 0,95 SEK per aktie.

Sista dag för handel med teckningsoptioner av serie TO1A: 17 oktober 2024.

Fullständiga villkor för teckningsoptionerna finns att tillgå på Bolagets webbplats www.axichem.com.

Rådgivare

Västra Hamnen Corporate Finance AB är finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge är legal rådgivare åt aXichem avseende teckningsoptionerna. Nordic Issuing agerar emissionsinstitut.

För mer information:

Torsten Helsing, VD, aXichem AB

Tel: +46 706 86 33 55 E-post: torsten.helsing@axichem.com

Certified adviser åt aXichem är Västra Hamnen Corporate Finance AB.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 oktober 2024 kl. 20:30 CEST.

Om aXichem 

aXichem utvecklar, patenterar och marknadsför naturanaloga industrikemikalier, det vill säga syntetiskt framställda substanser som har likartade och jämförbara egenskaper som naturliga substanser. Bolagets första produkt är phenylcapsaicin, som Bolaget kommersialiserar under två varumärken, aXiphen® och aXivite®, som ingrediens i djurfoder respektive kosttillskott. Verksamheten är uppdelad i tre marknadsområden med olika applikationer för phenylcapsaicin: som ingrediens i foder för fjäderfän, så som kyckling och kalkon; som ingrediens i kosttillskott för tarmhälsa, viktkontroll samt sport och träning; samt som ingrediens i kosttillskott för biotillgänglighetsförstärkning av curcumin och melatonin. aXichem är listat på Nasdaq First North Growth Market.
Mer information finns på www.axichem.com

Back